(Tje)Dan studentskih udruga 

Dan studentskih udruga je projekt kojemu je cilj upoznavanje studenata Ekonomskog fakulteta sa studentskim udrugama koje djeluju na fakultetu. U sklopu jednog dana, zainteresirani studenti mogu dobiti informacije o prijavama, aktivnostima i projektima od predstavnika studentskih udruga. Projekt omogućuje olakšano prikupljanjanje svih potrebnih informacija koje bi mogle zanimati jednog studenta koji želi postati članom neke od studentskih udruga.

2023.

Dani studentskih udruga EFZG-a održani su od 9. - 13.10. 2023. 


U auli fakulteta studentima su se predstavile studentske udruge koje djeluju na našem fakultetu. Svi zainteresirani mogli su na štandovima udruga saznati sve što ih zanima o projektima, radu, članstvu, mogućnostima učlanjivanja i dr.

Udruge su se također predstavile studentima i kratkim prezentacijama u dvorani 14 gdje ih je pozdravio i prodekan za studente i studijske programe izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto.

Predstavile su se studentske udruge: 

AIESEC, Debatni klub, Ekonomska klinika, eSTUDENT, Financijski klub, HAZEF, Hrvatska studentska asocijacija i Veslački klub Ekonomist.

2022.

Dani studentskih udruga EFZG-a održani su 3. i 4. 10.2022. Predstavile su se studentske udruge: 

AIESEC, Debatni klub, Ekonomska klinika, eSTUDENT, Financijski klub, HAZEF, HSA, Sonus oeconomicus, Studentski zbor EFZG-a, Tourism Lab i Veslački klub Ekonomist


2019.


Drugi Dan studentskih udruga EFZG-a održan je 9.10.2019. na kojem su se predstavile studentske udruge: 

Debatni klubEkonomska klinika, eSTUDENT, Financijski klub, HSA, Tourism Lab i VK Ekonomist. 

2018.

Prvi Dan studentskih udruga EFZG-a održan je 16.10.2018. na kojem su se predstavile studentske udruge: 

AIESEC, Debatni klubEkonomska klinika, eSTUDENT, Financijski klub, HSA, Tourism Lab


U sklopu Dana Studentskih udruga EFZG-a održan je i zanimljiv panel na temu „Zašto je dobro biti dio studentske udruge?“ na kojem su sudjelovali panelisti iz studentskog, akademskog i poslovnog svijeta. Kako je njihovo članstvo u studentskim udrugama doprinijelo njihovoj profesionalnoj karijeri objasnili su Ante Primorac, prošlogodišnji predsjednik udruge Financijski Klub, doc. dr. sc. Danijela Ferjanić Hodak i doc. dr. sc. Vanja Krajinović, docentice na Katedri za turizam, doc. dr. sc. Irena Palić, docentica na Katedri za statistiku te Ivo Novak, direktor usluga digitalnog marketinga u agenciji Degordian.

 

Svi panelisti naglasili su važnost sudjelovanja u studentskim udrugama i na koji način im je članstvo pomoglo u kasnijem radu. Također, Ivo Novak posebice je objasnio kako udruge daju pozitivan utisak u životopisu studenata prilikom selekcijskog procesa te na koji način ih to razlikuje od drugih studenata. Razliku između studenata u udrugama i ostalih studenata potvrdile su i docentice koje na nastavi zamjećuju proaktivnost i drugačiji način rada koje studenti pokazuju. Za kraj, panelisti su potvrdili kako je ipak networking najbitnija stavka učlanjenja u udruge i tako se uz prijateljstva stječu i vrijedni budući poslovni kontakti.

 

Nakon panela predstavnici studentskih udruga održali su kratka predstavljanja aktivnosti i projekata koje nude udruge čiji su članovi. Svaki predstavnik naglasio je iskustvo koje nude i širok spektar aktivnosti kojim studenti Ekonomskog fakulteta doprinose zajednici.