Najave 


Ured za savjetovanje i razvoj karijera poziva studente EFZG-a da se prijave na program od jedne radionice i dva predavanja, pod naslovom "Biram svoj put". Radionica “Mindfulness” i predavanja “Self Leadership” i “Career Leadership” namijenjeni su pronalasku vlastitih interesa u strci obavljanja zadataka unutar obrazovnog sustava i izvan njega.


Koji su vaši originalni interesi u životu, kako ih istraživati i, posebice, kako to usmjeriti u svoju karijeru?


Za radionicu i predavanja studenti se mogu prijaviti na linku https://bit.ly/biram-svoj-put, a raspored održavanja je: 

14.3.2023. - 14 - 16h - dv. 51 - Radionica “Mindfulness”

21.3.2023. - 14 - 16h - dv. 51 - Predavanje “Self Leadership”

28.3.2023. - 14 - 16h - dv. 51 - Predavanje “Career Leadership”

Studenti se mogu prijaviti za sudjelovanje u dvorani ili online (potrebno izabrati prilikom prijave). Broj mjesta za sudjelovanje u dvorani je ograničen. Savjet je da se sudjeluje u dvorani jer rad u grupi uživo ima jači učinak.

Osim serije od 1 radionice i 2 predavanja, 5 polaznika dobit će priliku za 3 besplatna online coaching susreta od 60min. Više informacija o tome dobit ćete na programu. 


Tko je predavač?


Luka Šolta je profesionalni coach i predavač s korporativnom karijerom u projektnom menadžmentu i poslovnoj analizi IT projekata u digitalnim medijima. Alumni je EFZG-a, gdje je završio Analizu i poslovno planiranje. Bio je demonstrator na Katedri za organizaciju i menadžment, aktivni član studentskih udruga te je proveo dva semestra u inozemstvu - u Japanu i Rusiji.

Luka radi s individualnim klijentima kroz portal https://omne.me/, gdje možete naučiti više o njegovom pristupu.Više o radionici i predavanjima: 


Mindfulness radionica


U ovoj dvosatnoj radionici dobit ćete teorijski i povijesni pregled znanstveno dokazane prakse mindfulnessa i imati priliku iskusiti učinak temeljnih vježbi, koje nakon toga možete samostalno koristiti. Znanje mindfulnessa će vam služiti kao temelj za zadatke iz druga dva predavanja.


Predavanje Self Leadership


U dvosatnom predavanju dobit ćete alate za “računovodstvenu analizu” vaše svakodnevice po klasičnim kategorijama iz coachinga i uvid u to jesu li vaše aktivnosti “vaše” ili ih “odrađujete” zbog okolnosti ili drugih ljudi. Primijenite vrlo jednostavan princip leadershipa - naučite govoriti “ne” i kreirati ono što vam je u kategoriji “da”.


Predavanje Career Leadership


U ovom predavanju upoznat ćetemodel od 4 faze za kreiranje željene karijere, s jasnim koracima za svaku fazu. Analizirajte svoj dan i utvrdite koje aktivnosti vode prema kreiranju vašeg puta, a koje služe za zadovoljavanje onoga što drugi traže od vas.


Kao i u radionici Mindfulnessa i predavanju o Self Leadershipu, produbljivanjem svjesnosti o načinu na koji trošimo svoje vrijeme i fokus, raste naš osjećaj odgovornosti i motivacija za promjenom.

Sudjelovanje je moguće samo za studente Ekonomskog fakulteta - Zagreb.